Voor webmasters

Vorige Omhoog

 

Een link leggen naar een specifieke pagina van spiritualiteit.net

Wil je als webmaster van een site linken naar spiritualiteit.net, dan is dat uiteraard altijd welkom! Links naar een specifieke subpagina van mijn site zijn te leggen door het volgende format te gebruiken:

http://www.spiritualiteit.net/dhtml.htm?page=naamvandepagina.htm (let op het vraagteken!).

N.B.: Een vrijwel volledige lijst met namen van pagina's op spiritualiteit.net kun je hier raadplegen.
  De naam van het document dat op een bepaald moment in het tekstvenster geladen is kun je achterhalen door je muis over het TIP-SERVICE: stuur iemand anders het adres van de pagina in het tekstvenster hiernaast-ikoontje boven het menu in de linkermarge te bewegen: je kunt dan in de statusbalk of in de tooltip bij het ikoontje de naam van de betreffende pagina aflezen.

Een link leggen naar een specifieke bladwijzer op een bepaalde pagina is ook mogelijk: type daarvoor de naam van de bladwijzer gekoppeld middels het hash-teken (#) direct achter de naam van de pagina waar de bladwijzer voorkomt, en gebruik deze keer niet het format voor het linken naar enkel een subpagina, zoals hierboven beschreven (dus het gedeelte "dhtml.htm?page=" in de link weglaten)! Een voorbeeld ter illustratie:

http://www.spiritualiteit.net/stilte.php#Hans Jürgen Baden: Zwijgen als kracht.

N.B.'s:

 1. Als je de naam van de bladwijzer in de link foutief getypt hebt, of als de bladwijzer op de betreffende pagina domweg niet bestaat, zal het script alleen de pagina laden waarop de veronderstelde bladwijzer staat, maar niet door kunnen springen naar die plek!
 2. Je kunt de namen van de bladwijzers die op een bepaalde pagina aanwezig zijn achterhalen door met de rechtermuisknop ergens in die pagina te klikken; de namen in de inhoudsopgave die je dan te zien krijgt zijn de namen van de bladwijzers...

 

Menu, navigatiekaart en fonts op spiritualiteit.net

 • Het menu-script in de linker marge op deze pagina's kun je voor eigen gebruik downloaden van het volgende adres: Morten's JavaScript Tree Menu. Je vindt daar ook instructies hoe het script te implementeren.
   

 • Mocht je om de een of andere reden problemen hebben met het menu van spiritualiteit.net, dan kun je via de nu volgende link een alternatief menu - veel minder mooi! - opstarten.
   
 • De gedetailleerde navigatiekaart die oproepbaar is via het kaart-ikoon in de linkermarge kun je voor eigen gebruik downloaden van het volgende adres: tListe. Je vindt daar ook instructies hoe het script te implementeren.

 • Wie deze site wil bekijken in het font dat ik daarvoor zelf gebruik, zou het betreffende font - Trebuchet MS van Microsoft - kunnen downloaden vanaf mijn site door hier te klikken.

 

Handige scripts, graphics/clipart en programma's t.b.v. websites

Onder dit kopje vind je een aantal sites waarmee je je eigen website kunt verlevendigen.
 • www.24fun.com
  Op deze site is een grote verzameling van mooie en goede javascripts te vinden waarmee je je website kunt verlevendigen. Warm aanbevolen voor webmasters!

   

 • The Java Boutique
  Op deze site vind je veel en vaak mooie java-applets.

   

 • www.freegraphics.com
  Omvangrijke linking-site naar sites met freeware graphics t.b.v. website-design.
   

 

Deze pagina werd voor het laatst ververst op: maandag 22 augustus 2005.