Liturgische teksten

 

Rondom het thema "Liturgie"

 • Deze pagina ben ik ooit begonnen om tot uitwisseling van liturgische teksten te komen. Maar aangezien ik niet meer op dat terrein actief ben en mijn interesse ook niet echt daar ligt, is het heel waarschijnlijk dat deze pagina niet meer verder zal worden aangevuld door mij.

 • Misschien dat je wel iets hebt aan de pagina met mijn favoriete links, waaronder je ook een paar adressen van sites met liturgisch materiaal kunt vinden. Afgezien daarvan wil ik de volgende site speciaal vermelden:

  • Voor een preek van de week en voor een overzicht van preken van de week op homepages elders op het WWW, ga naar de speciaal daaraan gewijde pagina van ds. Ivo de Jong: preken van de week.

  • Ook op de site van Preken.startinbelgie.com vind je links naar sites met online-preken (in het Nederlands en in andere talen), en achtergrondsmateriaal daarbij. Handig voor pastores en vrijwilligers die preken moeten voorbereiden! (trefwoorden t.b.v. zoekscript: preek, homilie)

  • Mensen die willen trouwen en op zoek zijn naar een huwelijksritueel / huwelijksrituelen uit christelijke, boeddhistische, hindoeïstische, joodse, of een andere religieuze traditie, kunnen wellicht op deze site (Engelstalig) bruikbare informatie vinden.

  • Voor mensen die ge´nteresseerd zijn in kinderliturgie kan ik de volgende site heel bijzonder aanbevelen: Kinderkerk Nijmegen, onderhouden door Willibrord Huisman.

  • Mensen die iets willen met jongerenliturgie zouden een kijkje kunnen nemen op de site van ResponZ, de landelijke katholieke jeugd- en jongerenvereniging. Activiteiten die onder het vaandel van ResponZ vallen: informatie, catechese, liturgie, koren, internationaal vrijwilligerswerk, evenementen, commitment.
       Daarnaast zou je in het kader van dit onderwerp ook de site van de permanent diaken van het bisdom Antwerpen, Chris Nollet, met een bezoekje kunnen vereren.

 

Omhoog Volgende

 

Op de rest van deze pagina vind je verder nog, zij het ook uiterst sumier:

 

Voor links die ook in het kader van liturgie interessant kunnen zijn, kijk eens op mijn pagina over sites m.b.t. theologie & mystiek.

 

VERZOEKEN TOT UITWISSELING VAN LITURGISCH MATERIAAL

 • Petra Anbergen vraagt of er mensen zijn die met haar teksten t.b.v. jongerenliturgie willen uitwisselen. (21-7-2000)
   
 • Gert Jan Slump vraagt of er mensen zijn die hem kunnen helpen aan suggesties voor het schrijven van teksten voor kinderkoor en gemeente. (11-04-2000)
   

LITURGISCHE GEBEDEN

 

Zegenbedes

IERSE ZEGENBEDE

De Heer zij voor je om je de goede weg te wijzen.
De Heer zij naast je om je in de armen te sluiten en je te beschermen.
De Heer zij achter je om je te bewaren voor valsheid.
De Heer zij onder je om je op te vangen als je valt.
De Heer zij in je om je te troosten als je verdrietig bent.
De Heer zij om je heen om je te verdedigen.
De Heer zij boven je om je te zegenen.
Zo zegene je de algoede God.

 • Deze zegenbede is een bewerkte versie van een zegen van St. Patrick (de volgens mij oorspronkelijke versie vind je elders op deze site). Ik vond deze zegenbede in een artikel door Lodewijk Dros ('Om thuis te komen'; Trouw zaterdag 11 juli 1998)

LITURGIE╦N

 • Voor een paar meditatieve teksten en gebeden, die wellicht ook in de liturgie te gebruiken zijn, klik eens hier.

 

 

CLIPART t.b.v. liturgieboekjes

 • Inmiddels heb ik een site ontdekt die een omvangrijke listing geeft m.b.t. christelijke (clip)art.

 • Ook erg omvangrijk (maar ik zeg niet dat het allemaal 'goed' of mooi is!  ;-)  is het overzicht van sites met clipart dat gegeven wordt op Christian World / Clipart.

 

Deze pagina werd voor het laatst ververst op: zondag 29 augustus 2004.

Omhoog Volgende