Citatenpagina: deze pagina is gewijd aan citaten en quotes op het gebied van spiritualiteit en mystiek. Hieronder kun de citaten één voor één bekijken m.b.v. een speciaal script, maar je kunt de citaten ook allemaal tegelijk lezen op de speciale citatenpagina.

Citaten in soorten en maten

Diverse citaten en korte bezinningsteksten,
bij elkaar gezet onder het motto:

Een verzameling schone uitspraken
is meer waard dan een hoop schatten.
(Isocrates)

wekelijks citaat uit tijdschrift vorm & leegte
Vorm en Leegte: hét boeddhistisch tijdschrift voor Nederland. Klik voor een proefnummer

Onze ervaring van het leven wordt een overgave aan wat is. In die overgave bestaan geen gemiste kansen.
Catherine Ingram

 

Vorige Volgende

 

Alle citaten op één pagina bij elkaar
Geschiedenis van toevoeging citaten:
Door herhaald klikken in het veld hiernaast loop je de geschiedenis langs,
en wordt het 1e citaat van een reeks toevoegingen in het citaatvenster vertoond.                       

Teksten op het gebied van spiritualiteit en andere terreinen Het programma ervoor is ontworpen door Brandon Checketts en uitgebreid door Alex Pot. De nummering van de citaten begint bij 0.

  
Zoek: hoofdletterongevoelig  hoofdletterGEVOELIG

 

 • Deze homepage bevat ook Engelstalige citaten.
   
 • Daarnaast wil ik graag de Dagvlinders onder de aandacht brengen. Op deze pagina - onderhouden door Hans ter Haar-Koster - zijn veel mooie en inspirerende citaten en gebeden te vinden. Elke dag wordt een nieuw citaat, gebed of gedicht aan de lijst toegevoegd (soms ontleend aan spiritualiteit.net ;-). Erg aardig gedaan!
   
 • Citaten uit de Franciscaanse sfeer kun je vinden op de homepage van Piet Heijn van der Veer.
   
 • Bezoek de homepage van Ward Vanmarsenille voor een groot aantal citaten, aforismes, gezegden etc., gerankschikt op onderwerp.
   
 • Nog zo'n site waar je veel citaten, spreuken en aforismen kunt doorzoeken op trefwoord is www.citaten.net.
   
 • Een tamelijk uitgebreid overzicht van citaten uit de Nederlandstalige literatuur (schrijvers en dichters), gerankschikt naar auteur of thema, vind je op de site van Mats Beek: Citaten en bibliografieën.
   
 • Leuke en originele aforismen (sommige van de teksten, helaas voor niet-Friezen, in het Fries) vind je op deze homepage gewijd aan Gys Miedema. Klik op de button "Dijkschaap", daarna op "Aforismen en Beeld", en tenslotte op de resulterende afbeelding om een leuke presentatie van diverse aforismen van Gys Miedema op te starten.
   
 • Een heel leuke en schattig vormgegeven pagina met daarop een aantal citaten m.b.t. liefde, vriendschap en andere onderwerpen vind je op dit adres: Spiritje's spreuken over Liefde en andere zaken.
   
 • Een kleine verzameling citaten, aforismen, essays en gedichten vind je op het volgende adres: Websophia.
   
 • Een andere, leuk vormgegeven kleine verzameling citaten, vind je op: Afrikaanse en Oosterse wijsheden.
   
 • Sinds kort heb ik een boek in mijn bezit, geschreven door Marion en Werner Küstenmacher, getiteld "Energie en kracht door MANDALA'S. Zelf kleurgeven aan ornamenten uit 60 eeuwen". Behalve dat er prachtige mandala's in dit boek opgenomen zijn, staan er daarnaast ook nog eens heel mooie begeleidende teksten en citaten bij. Vandaar dat ik dit boek op deze citatenpagina niet onvermeld wil laten. Echt aanbevolen! Bibliografische gegevens: Uitg. Elmar, ISBN 90-389-0810-5 (prijs fl.34,90).
   

 

Vorige Volgende

Deze pagina werd voor het laatst ververst op: zondag 12 juni 2005.